12.06.2013
Важно събитие за ПОРР - ПОРР подписва най-голямата поръчка в историята си
Строеж на метро в Катар: ПОРР подписва най-голямата поръчка в историята си Общата стойността на договорите се изкачи до рекордното ниво от около 4.5 млрд. евро

 
(Виена, 12 юни 2013 г.) С насроченото за средата на юни подписване на проекта "Green Line" за метро Доха, ПОРР записва най-голямата поръчка в историята си. Поръчката с общата стойност от около 1,89 млрд. евро бе възложена на консорциум, състоящ се от ПОРР и техните местни партньори СБГ и ХБК. ПОРР отговоря за 50% от целия проект, от което следва дялът на поръчката за концерна да възлиза на приблизително 945 млн. евро. С това общата стойност на поръчките на ПОРР достигна рекордния връх от почти 4.5 млрд. евро.
 
Тази поръчка следва възложените през август миналата година обществени поръчки за подготвителни работи за изграждане на метро Доха. Проектът "Green Line" включва строеж на двоен тунел с дължина 16.6 км, както и изграждането на шест метростанции. Строителството ще отнеме около 5 години. Целият проект метро Доха се състои от Red Line North, Red Line South, Gold Line, Green Line, както и главната станция и е част от мащабна инфраструктурна инициатива в рамките на "Национален план за развитие за 2030 г." за Катар.
 
Генерален директор Карл-Хайнц Щраус: "Потвърждение на нашия труд"
 
"През последните две години ние усилено се подготвяхме за тази задача и междувременно основахме клон в Катар, като център за целия регион. За сравнително кратко време ние успяхме да убедим възложителите във високото качество на нашата работа и надеждността на ПОРР, качества, които ни правят най-добрият партньор за сложни инфраструктурни проекти", така генералният директор Карл-Хайнц Щраус вижда в тази поръчка потвърждение за високата компетентност на ПОРР в инфраструктурната област. "По силата на принципа на ПОРР - познавай пазара си, познавай клиентите си – нашият местен екип, в тясно сътрудничество с управителния съвет, допринесе съществено чрез богатия си опит и познания за пазара за това важно събитие в историята на компанията."

За въпроси и нформация:
Маг. Габриеле Ал-Вацан
Говорителка на Концерна
ПОРР АГ
Абсберггасе 47, 1100 Виена
Тел.: +43 (0(50 626-2371
gabriele.al-wazzanporr.at, www.porr-group.com